Microkrediet van MicroStart

Je ondernemingsplan indienen bij MicrostartMicroStart geeft kredieten van 500 tot 15.000 euro voor een professioneel doeleind. Als je een zelfstandige zaak wilt oprichten of je reeds een zelfstandige zaak hebt en een financiering behoeft, kan je bij MicroStart terecht. Je kan de lening aanvragen voor alles wat je nodig kan hebben als zelfstandige: renovatie, voorraad, materiaal, kasmiddelen, huurwaarborgen, een bedrijfswagen, de overname van een zaak, enzovoort.

Het uitgangspunt hierbij is dat MicroStart tegemoet komt aan (aspirant)ondernemers die bij de reguliere financiƫle instellingen niet terecht kunnen, om welke reden dan ook. Als men dus bijvoorbeeld over geen of niet voldoende eigen financiƫle middelen beschikt, als men momenteel geen (vast) inkomen hebt of uitsluitend een werkloosheidsuitkering, of zelfs als men (beperkt) genoteerd staat op de zwarte lijst, is men welkom voor een microkrediet bij MicroStart.

De looptijd van de leningen hangt af van het project, tot maximaal 4 jaar. De interestvoet is wel hoger dan bij de banken en bedraagt 8,95% voor de meeste leningen. De dossierkosten bedragen 5% en worden meteen van het geleende bedrag afgetrokken, dus als men bijvoorbeeld een lening van 5.000 euro aangaat, zal er uiteindelijk 4.750 euro op de rekening gestort worden. De voorwaarden hangen af van het project en van de concrete situatie. Wel wordt steeds een derde gevraagd die zich moreel borgstelt voor het aangevraagde krediet en mee gelooft in het project en een correcte terugbetaling.

Kijk voor meer informatie op https://microstart.be/nl of bel ons voor meer informatie.